HTML

hogyanfotozzak.hu

Hogyan fotóztam? Fotós szakmai leírások, titkok és trükkök, ötletek, kihívások és megoldások.

Friss topikok

Napraforgók

minafoto 2011.03.09. 15:46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokan kedveljük a napraforgót. Van aki virágként, van aki dekorációként, van aki szotyimagként köpködve, van aki a sokmagos kenyérben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van aki meg fotózni szereti.  Tehát első lépésben keressünk egy virágzó napraforgótáblát. Ha megvan a fellelési hely, ragadjuk magunkhoz a fényképezőgépet és közelítsük meg a növényeket, akár több különböző szemszögből. Ha nem vagyunk szorosan időhöz kötve és bíbelhetünk a fényekkel, próbáljuk ki kora hajnalban a lélegző, párálló virág erdő fotózását,vagy akár elcsíphetjük a délután 5-7 óra magasságában  az aranyló, ferdén besütő napfénykoronát a virág körül. A virágokról azt gondolnánk, hogy jó nyugis téma mert nem szalad el és nem fordul el, de egy váratlan szélroham a szabadtéri fotózásnál azért tud meglepetéseket okozni... Ha még több időnk van a fotózásra, akkor próbálkozhatunk különböző látószögekkel: belebújhatunk a szirmaik közé is mint a méhecske, de jó messziről, tömegben is fotózhatjuk őket... Legyünk tekintettel a szántóföld tulajdonosára és termelési szándékaira, ne gyalogoljunk keresztül-kasul a táblán, próbáljuk meg elcsípni a tála széléről a lehető legszebb növényeket. Ha ez nem sikerül és a csősz begorombul, ne lepődjünk meg a sóspuska mellékhatásaitól.. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a képek egy átlagos, enyhén felhős, kora délutáni időpontban készültek.  Iso400-al, a szélfúvás miatt 1/500-os záridővel. Sietve egy másik fotózásra, pedig még el tudtam volna bogarászni.... no majd legközelebb. :)

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfotozzak.blog.hu/api/trackback/id/tr22725147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlottesweb · http://www.charlottesweb.hu 2011.03.09. 17:45:03

Mint weboldalkészítő az érdekelne, hogy az általad készített képeket lehet-e szabadon használni a neten? Mondjuk forrás megjelöléssel? Vagy minden felhasznált képnek ára van? Ez nálad hogy működik?

minafoto · http://www.minafoto.hu 2011.03.09. 18:00:02

Egy forrásmegjelölésnek rendkívüli módon örülnék, mondjuk a minafoto.hu-t belinkelve... :) Jó a felvetés, logózni fogom a képeket.
süti beállítások módosítása