HTML

hogyanfotozzak.hu

Hogyan fotóztam? Fotós szakmai leírások, titkok és trükkök, ötletek, kihívások és megoldások.

Friss topikok

A fegyelmezett modell

minafoto 2011.06.18. 12:42

A potréfotózásnak nagyon sok rejtett pici trükkje van, igen sokat hozzátehet a fotós, de a legtöbbet a modell segítheti az elérni kívánt cél megvalósítását. Az ő fegyelmezettsége és a lelki rákészültsége hatalmas többletet vihet bele a képbe.

Legutóbb néhány lányt fotóztam egymás után egy délután, és az egyik köztük rendkívül motivált volt. A lányok mind lelkiekben egy kicsit izgulva jöttek a fotózásra, hiszen ők nem hivatásos modellek, hanem a szeretteiket akarták meglepni néhány jól sikerült fotóval.

A lányok a különböző egyéniségüknek megfelelően különböző elképzelésekkel és stílusokkal érkeztek, mindenkit más-más lelkesedési szint fűtött. Aki ajándékba kapta a fotózást, ő még egy kicsit félt is a fotózástól, volt aki  kíhívásként, megoldandó feladatként futott neki, de volt aki 8 éve készült lelkiekben, hogy kéne róla néhány dögös kép végre. Ő lett a kamera kedvence. 

A leányzó maximális lelkesedéssel figyelte az utasításokat és próbálta megvalósítani az ötleteket. Teljes átéléssel fókuszált a feladatára, és végtelen türelemmel tartotta a pózokat: a fotós álmainak modellje türelmesen ácsorog a megálmodott kitekert pózban, míg a világítás a helyére kerül. Nem nyafog, nem mozdul el az állával, könyökével és testtartásával, tartja a mosolyt, hogy szép orrárnyékot lehessen neki állítani, türelmes és kitartó. Végtelen türelemmel tűri hogy tekergessék rajta a kelléket, nem csiklandós, vagy ha igen, azt is csak szolidan teszi, nem viháncol le a háttérről. A koreografált fotóknál képes ismételni a végtelenségig, ha a fotós a legjobb pillanatot szeretné elkapni. Ha még a mimikáját is uralja mint egy krőzus, na az a fotós álmainak netovábbja... A végeredmény magáért beszél: látványos minusz 5 kilókat lehet ps nélkül lefaragni, lábakat hosszabbítani és arányosabb testalkatot varázsolni, szebb bőrt világítani, és még egy óriási plusz van. Az elkészült kép kisugárzása a modell kisugárzásával és igyekvésével arányosan együtt növekszik. A szépen megvilágított arcon a varázslatos huncut macskatekintet még jobban érvényesül, a pici hibák elmosódnak és a téma életre kel.

A jó modell megtölti élettel a képet. 

Címkék: modell fotózás fegyelmezett fotómodell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanfotozzak.blog.hu/api/trackback/id/tr52994792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása